Recept: Zapečené kotlety se zeleninou ala Eintopf

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: Zapečené kotlety se zeleninou ala Eintopf

Zapečené kotlety se zeleninou

Někdy prostě člověk nestíhá, ale jíst se musí, takže se recepty „z jednoho hrnce/pekáčku“ v těchto situacích obzvláště hodí.  V jednoduchosti je krása, takže proč neupéct maso a zeleninovou přílohu v jednom pekáčku. Zelenina se nerozvaří, zůstane krásně křehká a přitom nasaje chuť z pečeného masa. Tak pojďte zkusit můj EINTOPF – ZAPEČENÉ KOTLETY SE ZELENINOU a smetanovým dipem

Alisha Easy Cooking

My tento recept doma milujeme, je opravdu téměř bez práce, chutná výborně, variacím se meze nekladou, je zdravý, bez jakýchkoliv glutamátu a jiný chemických dochucovadel. Díky tomu, že zelenina nebude rozvařená a bude nasáklá výpekem z masa, bude chutnat i každému dítěti.

Časová náročnost: příprava 10 minut  / 60 minut pečení

Počet porcí: 4-6 porcí

Ingredience na zapečení:

  • 4 plátky kotlety
  • 2 špekáčky (můžete vynechat)
  • 2 větší mrkve
  • 4 brambory
  • 1 střední cuketa
  • 2 cibule
  • 12 kapustiček
  • 2 česneky
  • koření: uzená paprika, směs bylinek (rozmarýn, tymián, oregano,…)

Ingredience na dip:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce majonezy
  • Sůl, pepř, pažitka

Krok č.1: Kotlety si naložíme nejlépe přes noc do mé tajné kořenící směsi – olivový olej, česnek, sůl, pepř mix barev, uzená paprika (můžete vynechat, ale maso je pak chutnější).

Krok č.2:  Všechnu zeleninu si na cca 15minut ponoříme do vody, aby ji pěkně nasákla (tím docílíme, že nebudeme muset jídlo podlévat, jelikož zelenina sama pustí vodu).

Krok č.3: Všechnu zeleninu a špekáčky (můžete vynechat, ale krásně jídlo „ovoní“) nakrájíme na stejně velké kostky a smícháme společně s naloženým masem.

Krok č. 4: Nyní si připravíme ze 3 lžic olivového oleje, 2 stroužků česneku, 1 lžíce bylinkové směsi, soli a pepře „marinádu“ a tou vše zalijeme a důkladně promícháme.

Krok č. 5: Dáme do předehřáté trouby pod pokličkou péct na 200°C cca 50 minut a na posledních 10 minut dáme ještě zapéct pod grilem na 250°C.

Krok č.6: Dip si připravíme smícháním všechny ingrediencí a podáváme ho vychlazený.

Dobrou chuť

Něco navíc:

  • kreativitě v kombinacích zeleniny se meze nekladou – výborná je pečená veškerá kořenová zelenina (celer, řepa, sladké brambory, petržel,…), V letním období přidávám i rajčata a papriku.

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Fotogalerie:

Směs před zapečením
Směs před zapečením
Zapečená směs
Zapečená směs
Zapečené kotlety se zeleninou
Zapečené kotlety se zeleninou

Redakce Bulvar24.cz

Share