Recept: Valentýnské plněné croissanty

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: Valentýnské plněné croissanty

Plněné croissanty

Valentýn svátek zamilovaných klepe na dveře, tak co překvapit vaši drahou polovičku a udělat jí snídani do postele. Máslové čerstvě upečené croissanty jsou úžasné samy o sobě, ale když je ještě naplníte, jak nasladko, tak i naslano, tak vaše láska na tohoto Valentýna určitě nezapomene. Tak pojďte zkusit moje PLNĚNÉ CROISSANTY.

Alisha Easy Cooking

Časová náročnost: 15 minut pečení/20 minut příprava

Počet porcí: 2-3 porce

Ingredience:

  • 1 balení croissantového těsta v tubě (6 croissantu) 

Sladká náplň:

  • 1 tabulka vysokoprocentní čokolády
  • 1 lžíce másla
  • ½ smetany ke šlehání
  • 1 vanička tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek lesního ovoce (maliny, borůvky)

Slaná náplň:

  • 3 vajíčka
  • 3 lžičky smetany
  • 3 plátky šunky/slaniny
  • 3 plátky tvrdého sýru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 ředkvičky
  • hrst rukoly

Krok č.1: Croissanty upečeme dle návodu a necháme vychladnout (pokud se vám nechtějí péct, tak kupte v obchodě již upečené, ale vůně čerstvě pečeného pečiva je úžasná).

Krok č.2: Čokoládu rozpustíme společně se lžičkou másla. Mezitím si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a smícháme s tvarohem.

Krok č.3: Trošku vychladlou čokoládovou směs vmícháme do připravené tvarohové směsi a za pomoci zdobícího pytlíku naplníme rozřízlé croissanty a dozdobím lesním ovocem.

Krok č.4: Na pánvičce si osmažíme šunku/slaninu, kterou vložím do rozřízlého croissantu a na ni položíme sýr, rukolu a na plátky nakrájené ředkve.

Krok č.5: Na pánvičce ve které jsme opékali šunku si uvaříme míchaná vajíčka, které jsme rozšlehali se smetanou (smetana zajistí, že budou krásně krémová).

Krok č.6: Vajíčka vložíme do croissantu na již připravené vrstvy a horní část pomažeme dijonskou hořčicí, aby to mělo říz. Zavřeme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť

Něco navíc:

  • aby se croissanty více leskly, tak je můžete potřít před pečením rozšlehaným vajíčkem,
  • chce mít croissant s posypem – vajíčkem potřené těsto posypte skořicí, mákem, sýrem a dejte péct.

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Fotogalerie:

Plněné croissanty
Plněné croissanty
Sladký croissant
Sladký croissant
Slaný croissant
Slaný croissant

Redakce Bulvar24.cz

Share