Recept: Strašidelný koláč s krvavými jablky

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: Strašidelný koláč s krvavými jablky

Strašidelný koláč s krvavými jablky

Halloween se blíží, tak proč si ho neosladit a přitom trošku nepostrašit vaše dětičky. Tento koláč je opravdu snadný, výborný a kreativitě se při jeho přípravě meze nekladou. Nechcete mít na koláči obličej strašidla, ale raději pavouka, nevadí nechejte si bokem trochu těsta a na povrch z něj vytvarujte pavoučí tělo a místo očí dejte borůvky.

Časová náročnost: 20 minut příprava / 1 hodina tuhnutí / 20-30 minut pečení

Alisha Easy Cooking

Ingredience:

Na těsto:

  • 350 g hladké mouky (můžete dát i špaldovou)
  • 225 g másla (můžete ½ na ½ smíchat s kokosovým olejem)
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 celé vejce + 1 žloutek

Na náplň:

  • 6 jablek Pink Lady (šťavnaté)
  • 25 g másla
  • 20g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 g malin
  • pár kapek citrónu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Krok č.1: Nejprve si připravíme těsto – změklé máslo promixujeme s cukrem a vejci. Poté po částech již ručně vpracujeme mouku, dokud nám nevznikne hladké těsto. Toto těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 1 hodinu odležet.

Krok č.2: Mezitím co nám tuhne těsto si připravíme jablečnou směs. Jablka nastrouháme na struhadle na jemné plátky. Na pánvi si rozehřejme máslo, třtinový cukr, vanilkový cukr a jablka v této směsi cca 5 minut prohřejeme.

Krok č.3: Maliny si rozmixujeme se 3 lžícemi vody a promícháme s kukuřičným škrobem. Touto směsí zalijeme jablka a necháme 5 minut provařit, dokud nám směs nezačne houstnout.

Krok č.4: Nyní si těsto rozdělíme na 1/3 a 2/3. Z větší části těsta vyválíme velké kolo, kterým vyložíme pečící formu (formu nemusíte vymazávat, protože těsto je samo o sobě mastné). Nyní naplníme formu připravenou jablečnou směsí. Zbylou část těsta si vyválíme opět na velké kolo a vyřízneme do něj obličej strašidla. Za pomoci válečku přeneseme na koláč.

Krok č.5: Troubu si necháme předehřát na 220°C. Důkladně okraje horní a spodní části těsta k sobě přimáčkneme mezi prsty. Celý povrch koláč potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme 20-30 minut.

Něco navíc:

  • Kombinacím náplní se meze nekladou. Výborná je i hruška s rybízem
  • Nechce se vám „dělat“ s těstem – nahraďte ho kupovaným listovým těstem
  • Koláč je výborný ještě teplý se šlehačkou nebo zmrzlinou

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku

Fotogalerie:

Strašidelný koláč s krvavými jablky
Strašidelný koláč s krvavými jablky

Redakce Bulvar24.cz

Share