Recept: Pesto z medvědího česneku

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: Pesto z medvědího česneku

Úvod-Pesto z medvědího česneku

Jaro je tu a s ním i medvědí česnek. Říká se, že je to takový jarní životabudič. Víte, že medvědí česnek obsahuje vitaminy A, B, C, železo, zinek, hořčík, vápník a další. Díky této silné kombinaci je tato jarní bylinka přírodním antibiotikem, antimykotikem a také působí antibakteriálně.

Alisha Easy Cooking

Než se vydáte sbírat medvědí česnek, abyste si z něj mohli udělat moje rychlé jarní pesto, tak musíte vědět, jak rozpoznat medvědí česnek od jedovaté konvalinky:

  1. Podle listů:
  • Medvědí česnek:Listy vyrůstají samostatně přímo ze země.
  • Konvalinka:Listy jsou dva a rostou proti sobě a vyrůstají ze společného stonku.
  1. Podle květů:
  • Konvalinka: Má květ vzhledu klasu s typickou vůní.
  • Medvědí česnek:Má kulovitý květ, který voní po česneku.
  1. Podle vůně:
  • Konvalinka:Voní pouze květ.
  • Medvědí česnek:Po česneku voní celá rostlina. 

Spousta z vás nejí běžný česnek, jelikož vás z něj pálí žáha či bolí žlučník, avšak z medvědího česneku většina lidí tyto nepříjemné důsledky nemá. Takže vzhůru do lesa na medvědí česnek a pojďme si z něj udělat mé jarní rychlé, zdravé pesto, bez jakékoliv přidaných chemických látek. Tento můj recept není díky použití slunečnicových semínek, tak finančně náročný, takže si jej může udělat každý a přidáním citrónu a chilli získáte nový styl pesta.

Časová náročnost: 15 minut

Počet porcí: 4 menší skleničky

Ingredience:

4 hrnky /100g medvědího česneku

½ hrnku dýňových semínek

½ hrnku kvalitního olivového oleje

¼ hrnku parmezánu

1 lžíce citrónové šťávy + troška citronové kury

Koření: sůl, chilli (můžete nahradit pepřem)

Krok č.1: Nejprve si na suché pánvi opražíme do zlatova dýňová semínka (není to nutné, ale já to vždy dělám i do chleba, jelikož semínka získají lepší oříškovouchuť a pesto to vystřelí do výšin).

Krok č.2: Všechny ingredience kromě olivového oleje dáme do foodprocessoru a začneme pozvolna mixovat. Postupně přiléváme olivový olej.

Krok č.3: Pokud chceme pesto mrazit, tak jej necháme více tuhé. Pokud jej budeme dávat do sklenic a brzy jej spotřebujeme, tak navrch každé sklenice dáme ještě lžíci oleje, aby vše zakonzervoval a měli jsme jistotu, že pesto nezačne plesnivět.

Takhle vyrobené pesto vydrží v lednici i více jak měsíc. Enjoy your pesto z medvědího česneku 

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Něco na víc:

  • v případě, že pro vás není medvědí česnek dostatečně „česnekový“ můžete přidat ještě 2 stroužky česneku,
  • pesto si můžete zmrazit i na „horší časy“.

Další recepty a rady naleznete:

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku

Fotogalerie:

1) Ingredience Mixování pesta
1) Ingredience Mixování pesta
2) Rozmixované ingredience
2) Rozmixované ingredience
3) Pesto z medvědího česneku + olej
3) Pesto z medvědího česneku + olej
4) Hotové pesto z medvědího česneku
4) Hotové pesto z medvědího česneku

Redakce Bulvar24.cz

Share