Recept: Olivová tapenáda

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: Olivová tapenáda

Sice léto je ještě daleko, ale nikdy není na škodu si jej trošku připomenout. Co zavzpomínat třeba na dovolenou ve Španělsku a tapas. Já osobně tapas miluji. Není pro mě nic lepšího, než když je na stole spousta malý mističek s různými druhy jídel a vy si můžete ochutnat co chcete.

Alisha Easy Cooking

Musím se přiznat, že na poslední dovolené v Barceloně jsem se zamilovala do černých oliv a ančoviček, které jsem dříve neměla v oblibě. Když zkombinujete tyto dvě ingredience a přidáte ještě něco, tak vznikne úžasná ŠPANĚLSKÁ OLIVOVÁ TAPENÁDA, která je do 5minut hotová, je delikátní, navodí vám atmosféru dovolené, je bez lepku a jakýchkoliv umělých dochucovadel.

Časová náročnost: 10 minut příprava/ nejlepší nechat odležet do druhého dne

Počet porcí: 2-4 porce

Ingredience:

  • 1 plechovka oliv (cca 200g)
  • 2 filety ančoviček (můžete vynechat, ale dává to tu „mořskou“ slanost)
  • 2 lžičky kaparů
  • 2 -4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • Koření: pepř, sůl

Krok č.1: Pokud olivy nemáme bez pecek, tak je vypeckujeme.

Krok č.2: Všechny ingredience dáme do kuchyňského robota, neprve přidáme jen 2lžíce olivového oleje a vše důkladně rozmixujeme. Pokud je tapenáda příliš hustá, tak přidáme ještě 2 lžíce olivového oleje.

Krok č.3: Jelikož jsme do tapenády dali ančovičky, které jsou samy o sobě slané, tak většinou stačí pouze trošku opepřit a můžeme podávat.

Tapenáda je nejlepší odleželá jeden den, studená na teplé opečené bagetce. Enjoy your tapenáda 😊

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Něco na víc:

  • chcete-li tapenádu ozvláštnit, tak do ní přidejte 2 sušená rajčata nebo hrst čerstvého tymiánu,
  • nebojte se experimentovat a udělat tapenádu i ze zelených oliv nebo půl na půl zelené a černé olivy.

Další recepty a rady naleznete:

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku

Fotogalerie:

1) Ingredience
1) Ingredience
2) Mixování oliv
2) Mixování oliv
3) Hotová olivová tapenáda
3) Hotová olivová tapenáda

Redakce Bulvar24.cz

Share