Recept: Nakládaný pikantní hermelín

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: Nakládaný pikantní hermelín

Nakládaný pikantní hermelín

Vánoce klepou už na dveře a vy ještě nemáte všechny dárky… nevadí – co zkusit třeba jedlý dárek, který vlastnoručně vyrobíte? Takové dárky na Vánoce udělají vašim blízkým největší radost! Co třeba jim udělat výborný domácí nakládaný pikantní hermelín. Je to naprosto jednoduché, rychlé a zaručeně především každému muži s ním uděláte radost.

Alisha Easy Cooking

Časová náročnost: příprava 10minut/ odležení min. 5dní

Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 2x hermelín, camembert (vyzrálý sýr s plísní na povrchu)
  • 2x chilli papričky podlouhlé
  • 2x stroužky česneku
  • 1x střední červená cibule
  • Koření: 1xlžička sladká paprika, 10x kuliček nového koření, 10x kuliček barevného pepře, 6x bobkový list, sůl
  • Olivový olej cca 300ml

Krok č.1: Připravíme 2 menší sklenice, které lze vzduchotěsně zavřít a důkladně si je umyjeme v horké octové vodě, abychom se zbavili veškerých bakterií (můžete sterilizovat i troubě).

Krok č.2: Sýr prokrojíme na dvě poloviny (případně můžeme nakrájen na plátky, kostičky, apod.) – sýr nikdy nenakládejte v celku, jelikož by se vám do něj „nevpila“ chuť ze všech přiložených ingrediencí. Veškerou zeleninu si nakrájíme na tenké plátky.

Krok č.3: Nyní začneme vrstvit jednotlivé ingredience: zelenina – sýr – koření – zelenina -sýr – koření – zelenina – a stále opakujeme dokola, Na závěr vše zalijeme olivovým olejem tak, aby byl olivový olej cca 1cm nad poslední vrstvou ingrediencí.

Krok č.4: Důkladně sklenici zavřeme, párkrát s ní jemně bouchneme o linku, aby si vše pěkně sedlo a nyní dáme do chladu minimálně na 5dní odpočítávat.

Dobrou chuť

Něco navíc:

  • pokud si chcete udělat „středomořskou“ verzi nakládaného hermelínu, tak místo chilli papričky přidejte snítky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a pár oliv,
  • olej co vám zbyde z nakládaného hermelínu nikdy nevyhazujte – je výborný třeba na saláty nebo do domácího pesta.

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Fotogalerie:

Nakládaný pikantní hermelín
Nakládaný pikantní hermelín

Redakce Bulvar24.cz

Share