Recept: Máslové rohlíky

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

NezařazenéS Alishou v kuchyni

Recept: Máslové rohlíky

Máslové rohlíky

Nechce se vám do obchodu a máte chuť na čerstvé rohlíčky ke snídani… není problém, protože s mým receptem na MÁSLOVÉ ROHLÍČKY to zvládne každý. Především jsou opravdu snadné a rychle na přípravu – bez většího hnětení, překládání, zadělávání kvásku, kynutí a jsou do 30 minut hotové. Nemluvě o tom, že tyto rohlíčky jsou křupavé na povrchu a vevnitř díky použití mléka a másla krásně měkké a nadýchané. Tak se bojte a pojďte to zkusit se mnou.

Alisha Easy Cooking

Časová náročnost: 5-10 minut příprava / 10 minut pečení

Počet porcí: 12 rohlíků

Ingredience:

  • 450 g hladké mouky (já dávám špaldovou)
  • 250 ml vlažného mléka (můžete nahradit vodou)
  • 1 sáček sušeného droždí (nebo ½ kostky čerstvého droždí)
  • 30 g másla+olej v poměru 2/3 na 1/3 (můžete nahradit sádlem)
  • ½ lžičky cukru,
  • 1 lžička soli.
  • na posypání: kmín, mák, sezam, sůl, sýr
  • na potření: 1 vajíčko

Krok č.1: Do mísy, ve které budu hníst těsto si dám mouku, do které udělám důlek a do něj dáme všechny ingredience (mléko a máslo „vlazné“). Nebojte se toho – žádné dělání kvásku – se sušenými kvasnicemi to jde samo. Vše důkladně prohněteme, dokud se těsto nepřestane lepit – cca 2 minuty v robotu/ 5minut ručně.

Krok č.2: Nachystáme si dva plechy vyložené alobalem/pečicím papírem – na každý budeme dávat péct 6 rohlíků.

Krok č.3: Těsto si rozdělím na 3 stejně velké koule, kouli rozříznu na 4 stejné díly tvaru trojúhelníku. Trojúhelníkový dílek rukou roztáhnu do ploššího trojúhelníku a za pomoci válečku na pomoučeném válu rozválím do velkého tenkého trojúhelníku. Základnu trojúhelníku mám směrem k sobě a pomalu ruluji jako roládu směrem od sebe, až mi vznikne tvar rohlíku.

Krok č.4: Nyní si dám přehřát troubu na 220°C. Trvá to cca 20 minut a mezitím nechám „odstát/nakynout“ rohlíky pod potravinářskou fólií.

Krok č.5: Rohlíky potřu rozkvedlaným vajíčkem s kapkou vody a posypu libovolnou posypkou. Peču 10 minut na 220°C.

No a teď máte krásné křupavé dozlatova vypečené domácí rohlíčky do půl hodiny hotové. Dobrou chuť

Něco na víc:

  • pokud máte rádi obří rohlíky, tak udělejte jen 8 dílků za to větších a pečte je cca 12 minut,
  • do těsta můžete zapracovat i kousky slaniny, sýru, osmažené cibulky.

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Fotogalerie:

1) Ingredience Rohlíky
1) Ingredience Rohlíky
2) Ingredience na těsto
2) Ingredience na těsto
3) Těsto rohlíky
3) Těsto rohlíky
4) Tvarování rohlíků
4) Tvarování rohlíků
5) Příprava rohlíků na pečení
5) Příprava rohlíků na pečení
6) Upečené rohlíky
6) Upečené rohlíky
Máslové rohlíky
Máslové rohlíky

Redakce Bulvar24.cz

Share