Recept: MANDLOVÝ CRUMBLE (krambl) s lesním ovocem.

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: MANDLOVÝ CRUMBLE (krambl) s lesním ovocem.

Crumble z lesního ovoce - hotový

V létě se mi opravdu nechce dlouho stát v kuchyni a zadělávat třeba na kynuté buchty…zárověň dozrává spousta úžasného ovoce, tak proč ho nevyužít. Pojďte zkusit snad nejlehčí dezert co znám, ve kterém využijete sezóní ovoce a přitom je tak výborný, že by jej mohli podávat i v nejlepších restauracích… MANDLOVÝ CRUMBLE (krambl) s lesním ovocem.

Alisha Easy Cooking

Časová náročnost: 10 minut příprava/ cca 30 minut pečení

Počet porcí: 6-8 porcí

Ingredience:

Na drobenku:

1 kostka kvalitního másla (cca 250g)

1 hrnek madlí (nasekaných na plátky)

1 hrnek ovesních vloček (jemně mletých)

½ hladké mouky (dávám většinou celozrnnou špaldovou)

½ hnědého cukru (můžete vyměnit za med)

Ovoce:

500g lesního ovoce (ostružiny, borůvky, maliny, rybíz, jahody),  1 sáček vanilkového cukru (můžete dosladit medem)

Krok č.1: Nejprve si zapneme troubu a nechám ji předehřát na 180°C.

Krok č.2: Zápekací formu vymažeme máslem a nasypeme do ní ovoce smíchané s cukrem. Jemně vidličkou některé bobule rozmačkáme, aby z nich vytekla šťáva a některé necháme krásně v celku.

Krok č.3: Veškěré ingredience na posypku společně s máslem pokojové teploty důkladně prohněteme v rukách. Touto drobenkou posypeme ovoce. Vůbec se nebojte, že někde bude drobenky více a někde méně. Že nebude rozvnoměrně rozprostřená. V tomto „halabala posypání“ je právě ta krása.

Krok č.4: Připravený crumble dáme do předehřáte trouby péct cca na 25 – 30minut, dokud nebude ovoce krásně bublat a posypka nebude zlatavá.

Crumble podáváme ještě teplý se zakysanou smetanou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny. Dobrou chuť

Něco na víc:

  • výborná ovocná kombinace je také jablka/hrušky + skořice nebo jahody s rebarborou,
  • chcete-li se trošku „zahřát“ tak přidejte na ovoce 1 pánák kvalitního alkoholu (rum, cognac či brandy).

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku

Fotogalerie:

Crumble z lesního ovoce - hotový
Crumble z lesního ovoce – hotový

Redakce Bulvar24.cz

Share