Recept: Krémová horká čokoláda

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: Krémová horká čokoláda

Horká čokoláda se šlehačkou

Potřebujete se třeba po lyžovačce nebo procházce zahřát a přitom Vás honí mlsná, tak tento recept je přesně pro Vás. Krémová horká čokoláda, která vás nejen zahřeje, ale uspokojí i chuťové pohárky. Je opravdu jednoduchá a rychlá na přípravu.

Alisha Easy Cooking

Časová náročnost:  15 minut

Počet porcí: 2-3 porce

Ingredience:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 tabulka vysokoprocentní čokolády J.D.Gross (cca 120 -150 g)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička škrobu
  • 1 šlehačka na ozdobu (můžete vynechat)

Krok č.1: Odlijeme si trošku mléka bokem a v něm rozmícháme důkladně škrob. V nepřilnavém hrnci si přivedeme k varu mléko, do kterého vmícháme cukr a škrobovou směs. Cca 3 minuty vaříme dokud se škrob neprovaří (směs začne být „lesklá“)

Krok č.2: Do této horké mléčné směsi nalámeme vysokoprocentní čokoládu a ještě cca 3minuty pozvolna za stálého míchání vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pokud se Vám zdá směs řídká a chcete ala „pudinkovou“ čokoládu, tak ještě v trošce mléka rozmíchejte ½ lžičky škrobu a nechtě provařit.

Krok č.3: Čokoládu podávejte ještě horkou ozdobenou našlehanou neoslazenou šlehačkou.

Něco navíc:

  • aby byla čokoláda „pikantnější“ můžete na závěr vmíchat špetku chilli,
  • pokud se potřebujete opravdu zahřát, tak vmíchejte 1 panák rumu či whisky,
  • máte-li rádi bílou čokoládu, tak dodržte stejný postup, akorát vmíchejte bílou čokoládou, ale vynechejte cukr (bílá čokoláda je sama o sobě sladká),
  • kravské mléko můžete zaměnit za kokosové a budete mít bezlaktózovou veganskou horkou čokoládu.

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Fotogalerie:

Horká čokoláda se šlehačkou
Horká čokoláda se šlehačkou

Redakce Bulvar24.cz

Share