Honí vás večer mlsná a nevíte co si dát dobrého a přitom „relativně“ zdravého… co zkusit třeba GUACAMOLE a k tomu tortillové chipsy neboli nachos. Příprava tohoto dipu, který vznikl už v době Aztéků je velice snadná, rychlá a především avokádo obsahuje ty správné tělu prospěšné mastné kyseliny 😊
Časová náročnost: 10 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience:
- 2 zralá avokáda
- šťáva z 1/2 limetky či citronu
- 1 velké rajče
- ½ cibule
- 1 vetší stroužek česneku
- koření: sůl, pepř
- hrst koriandru (můžete vynechat)
Krok č.1: Pokud máte správně zralé avokádo stačí jej rozmačkat vidličkou – pokud ne, tak použijte tyčový mixér.
Krok č.2: Ihned po rozmačkání zakápněte avokádo šťávou z limetky či citronu – to zabrání zhnědnutí.
Krok č.3: Z rajčete odstraňte dužinu, která je zbytečně vodnatá a společně s cibulí jej nakrájej na malé kostičky. Česnek rozetřete najemno.
Krok č.4: Nyní všechny ingredience smícháme, okořeníme a přidáme případně nasekaný koriandr (není nutné, jelikož má specifickou chuť, kterou mnoho lidí nemá rádo). Dobrou chuť.
Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu
Vaše #AlishaEasyCooking
Něco na víc:
- přidejte lžíci zakysané smetany a budete mít guacamole krásně krémové, uberte citronové šťávy a přidejte pár zrníček granátového jablka, které také přidá kyselost a ozvláštní vaše guacamole.
Další recepty a rady naleznete:
Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku
Fotogalerie:


Redakce Bulvar24.cz