Recept: BBQ trhané maso v bulce s Coleslaw salátem

Bulvar24.cz – online lifestyle magazín, který má smysl číst!

Bulvární online lifestyle magazín o celebritách, slavných lidech, úspěšných lidech a dění kolem Vás. Bulvár, který má smysl číst!

S Alishou v kuchyni

Recept: BBQ trhané maso v bulce s Coleslaw salátem

Trhané maso BBQ

Věděli jste, že burger nemusí být jen z mletého hovězího masa, ale může být třeba i z pomalu pečeného vepřového masa vcelku, aby zůstalo krásně šťavnaté a vy ho pak za pomoci vidličky roztrháte a dáte do bulky. Pokud jste to nevěděli, tak nyní to už víte a pojďte zkusit můj recept na BBQ TRHANÉ MASO V BULCE S BOLESLAW SALÁTEM.

Alisha Easy Cooking

Časová náročnost: 20 minut příprava/ 24 hodiny marinování/ 6 hodin pečení

Počet porcí: 6-8 porcí

Ingredience:

Na trhané maso:

1 kg vepřového masa vcelku (krkovice/ramínko),

1 hrnek BBQ omáčky

3 stroužky česneku

Na salát:

½ hlávky zelí (můžete půl na půl zelené a červené)

2 mrkve

1 menší cibule

½ kelímku zakysané smetany/jogurtu

4 lžíce majonézy

2 lžíce třtinového cukru

1 lžíce vinného/jablečného octu

1 lžíce dijonské hořčice

Koření: sůl, pepř

Krok č.1: Nejprve si maso vcelku na pár místech nařežeme a důkladně do něj vetřeme BBQ omáčku s propasírovaným česnekem. Necháme v lednici nejlépe 24 hodin odležet.

Krok č.2: Maso vložíme do pekáčku podlijeme troško vody a dáme do předehřáté trouby na 30 minut na 220°C „zatáhnout“. Poté přikryjeme horním víkem nebo alobalem a necháme cca 5 hodin pozvolna péct na 120°C.

Krok č.3: Těsně před dopečením masa si nakrájíme všechnu zeleninu na úzké stejné nudličky (případně lze i vše nastrouhat na hrubé straně struhadla – nebude to tak lahodit oku, ale bude to snadnější). Nastrouhanou zeleninu smícháme se zbylými ingrediencemi – smetana, majonéza, cukr, ocet, hořčice (vše solte a pepřete až na závěr, aby zelenina nepustila vodu a především, aby jste salát nepřesolili, jelikož majonéza má již chuť sama o sobě).

Krok č.4: Z upečeného masa slijeme veškerou tekutinu a necháme ještě 10 minut pod grilem na 250°C dopéct. Necháme 10 minut „odpočinout“ a natrháme za pomoci vidličky na vlákna. Pokud je maso suché či málo výrazné polijte jej trochou výpeku a přimíchejte ještě lžíci BBQ omáčky

Krok č.5: Hamburgerovou bulku si na sucho opečeme z vnitřní strany, poklademe ji trhaným masem, salátem, přiklopím horní stranou a můžete servírovat.

Něco navíc:

  • toto maso nemusíte podávat pouze v bulce, ale je výborné i ke kaši nebo v tortile, pokud chcete, aby mělo maso „grády“, tak jej při pečení polijte místo vody červeným vínem.

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Alisha

Další recepty a rady naleznete:

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku

Fotogalerie:

Trhané maso BBQ
Trhané maso BBQ

Redakce Bulvar24.cz

Share