Recept: Zázvorový likér „BACILOBÍJEC“

Zázvorový likér
FacebookGoogle+Další

Podzim je tu a s ním i sychravé počasí a první rýmečky a kašílky. Musím se přiznat, že nejsem zrovna zastánce léčení se chemickými preparáty. Takže vždy hledám nějakou přírodní alternativu a nejlépe takovou, kterou si mohu sama doma vyrobit a vím z jakých surovin pochází…

Alisha Easy Cooking

Alisha Easy Cooking

Klasická domácí léčba většiny z nás je zázvorový čaj s medem a hodně vitamínu C. Tak proč nepovýšit ještě výš tyto běžně dostupné léčivé ingredience a neudělat si svoji vlastní domácí „meducínu“. Mému zázvorovému likéru familiérně přezdíváme „BACILOBÍJEC“ a jakmile začne období chřipek a sychravého počasí, tak mám vždy tento likér v zásobě v lednici. Každý den si dám jednu štamprličku před spaním preventivně😊 Tento domácí lék je zaručeně bez konzervantů, chemických barviv, protizánětlivý, antibakteriální, plný vitamínu C a ještě zahřeje.  

Časová náročnost: 20 minut / minimálně 24 hodin odležení

Počet porcí: cca 0,5 litru

Ingredience:

  • 2 pomeranče
  • 2 citrony
  • 1 velký zázvor (cca 10cm velký)
  • 1 dl slivovice nebo vodky
  • 4 lžíce medu (já dávám svůj domácí pampeliškový)

Krok č.1: Pomeranče, citrony a zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostky nebo proužky.

Krok č.2: Veškeré ingredience dáme do food procesoru a důkladně rozmixujeme. (Já vše mixuje a nikoliv odšťavňuji, jelikož chci, aby veškeré vitamíny zůstaly v likéru včetně dužiny/vlákniny. Pokud Vám vadí hustší likér s dužinou, tak vše můžete buď odšťavnit nebo rozmixovat a posléze nechat překapat přes sítko).

Krok č.3: Nyní vniklý likér přelijeme do důkladně vymyté sklenice a necháme v lednici minimálně 24 hodin odležet a můžeme podávat (pokud jste měli hodně vláknitý zázvor, tak můžete ještě jednou rozmixovat). Tento likér díky kombinaci všech ingrediencí, které jsou konzervační, vydrží v lednici i měsíc.

Na zdraví a ať se Vám všechny nemoci vyhýbají obloukem! Enjoy your bacilobíjec 😊

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking 

Alisha

Něco na víc:

Další recepty a rady naleznete:

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku

Fotogalerie:

1) Ingredience

1) Ingredience

2) Nakrájené ovoce

2) Nakrájené ovoce

3) Všechny ingredience k mixování

3) Všechny ingredience k mixování

4) Mixování likéru

4) Mixování likéru

5) Rozmicovaný likér

5) Rozmicovaný likér

6) Hotový likér

6) Hotový likér

Zázvorový likér

Zázvorový likér

Redakce Bulvar24.cz

Linda-1024x317

Nejčtenější články