Recept: Malinovo-kokosový tapiokový puding

Tapiokový puding + perly
FacebookGoogle+Další

Dětičkám školou povinným začala škola a na zahradě dozrávají poslední maliny. Dlouho jsem přemýšlela, co z nich udělat a tak mě napadlo, že tapiokový puding by z nich byl ideální. Tento puding je v kombinaci s nakyslým ovocem jako jsou maliny, kiwi, maracuja nebo třeba ananas nejlepší.

Alisha Easy Cooking

Alisha Easy Cooking

Tapioka se řadí mezi superpotraviny a tuto prastarou surovinu údajně požívali už dávní Mayové. Tapiokové perly jsou zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez „nezdravých“ tuků. Obsahují vápník, fosfor, draslík a hořčík a jsou dobrým zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B.

Tento puding je opravdu rychlý a lehký na přípravu a především je bez lepku, bez laktózy, téměř bez cukru a plný vitamínů. Vydrží až 3dny připravený v lednici a vaše dítě po příchodu ze školy můžeme mít výbornou, zdravou svačinku. A vy dámy, pokud držíte dietu, tak si můžete taky trošku zamlsat bez černého svědomí 😊

Časová náročnost: namočení perel cca 12 hodin  / vaření 10minut

Počet porcí: 6 porcí

Ingredience:

  • 1 hrnek tapiokových perel
  • 1 hrnek kokosového mléka (může být i jiné rostlinné)
  • 1 hrnek malin (já jsem využila svoje mražené, jak mixované, tak i v celku)
  • 1 lžíce medu (můžete vynechat)
  • 6 lžic domácí malinové marmelády (nemusí být)

Krok č.1: Tapiokové perly je nejlepší nechat, alespoň 12 hodin namočené ve vodě, aby nabobtnaly. Pak je totiž nemusíte tak dlouho vařit (já je většinou nechávám přes noc namočit a ráno, jak vstanu, tak uvařím, aby na odpoledne byl dezert). Perly nasypte do misky a zalijte vodou, tak aby voda byla, alespoň 1 cm nad perlami. Dáme do lednice a necháme v klidu bobtnat.

Krok č.2: Jakmile jsou tapiokové perly nabobtnané. Zvětší 1-2x svůj objem. Tak je včetně přebytečné vody dáme do nepřilnavého hrnce, zalijeme kokosovým mlékem a vaříme. Jakmile začne puding houstnout a perly změní barvu z bílé na „skleněnou“, což bude do 10minut, tak je můžeme vypnout.

Krok č.3: Nyní do uvařeného pudingu dáme lžičku medu (pokud jste mlsouni, tak klidně i víc) a ½ rozmixovaných malin (já využila svoje zmražené ledové malinové kostky – postup, jak na ně najdete v bodě něco na víc) a vše důkladně promícháme. Již nevaříme, aby ovoce neztratilo vitamíny.

Krok č.4: Přichystáme si misky/skleničky ve kterých budeme puding servírovat a na dno dáme 1lžíci domácí malinové marmelády nebo část zbylých rozmixovaných malin. Zalijeme uvařeným ještě teplým pudingem, ozdobíme a máme hotovo.

Tento výborný puding můžete servírovat, jak teplý, tak vychlazený přímo z lednice. Enjoy your puding 

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking 

Alisha

Něco na víc:

Další recepty a rady naleznete:

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku

Fotogalerie:

1) Ingredience

1) Ingredience

2) Nabobtnalé perly

2) Nabobtnalé perly

3) Perly+kokosové mléko

3) Perly+kokosové mléko

4) Uvařené perly

4) Uvařené perly

5) Puding+med

5) Puding+med

6) Puding+mix malin

6) Puding+mix malin

7) Rozmixované maliny

7) Rozmixované maliny

8) Hotový puding

8) Hotový puding

9) Puding skleničky

9) Puding skleničky

Redakce Bulvar24.cz

Linda-1024x317

Nejčtenější články