„Protřepat nemíchat!“ James Bond se učil připravovat svůj oblíbený drink

20151013-20151013-IMG_7512ok
FacebookGoogle+Další

James Bond si své slavné Vodka Martini nikdy sám nepřipravil. Agentův český dvojník Jiří Dvořák ale ano! Herec, který v posledních dílech půjčuje Bondovi svůj hlas, se přihlásil na kurz 007 mixology, který pořádá jeho oblíbený pražský bar Bugsy’s. Co kdyby přišla nabídka, vzít roli po Danielovi Craigovi, pro něhož je nový díl Spectrum nejspíš tím posledním? Správný agent je vždy na všechno připraven. 

„Po tolika letech ve společnosti Jamese Bonda asi nikoho nepřekvapí, že mám pro něj slabost. Ten by se do Bugsy’s Baru určitě zamiloval. Je přesně tím sofistikovaným podnikem, kam muž jeho formátu patří. No a agentův oblíbený Martini koktejl je zatraceně sexy pití! Tohle všechno dohromady je styl, kterému já neodolám,“ vysvětluje Jiří Dvořák, proč se rozhodnul kurz „007 Mixology“ absolvovat. Ve známém pražském baru se nejen naučil drink pod vedením profesionálního barmana připravit, ale dozvěděl se o něm úplně vše – kde se v Bondově životě vzal i jaký je vlastně  mezi třepáním a mícháním rozdíl. 


„Je to nesmírně zajímavá zkušenost. A víte co? Na ten kurz by měli jít všichni. I pít se dá stylově a chytře a přesně tohle vám tady vysvětlí. Víc ale neprozradím. Uměl by to pak každý a já bych nemohl oslňovat kolemjdoucí Bond girls“, směje se Dvořák s tím, že se stejně nejvíc těší, až bude svými novými barmanskými zkušenostmi oslňovat doma. 

První kurz „007 Mixology“ proběhne ve středu 21. října od 17:30 v Bugsy’s Baru. Potrvá hodinu a kromě barmanů Bugsy’s baru na něm budou přítomni také Václav Vojíř a znalec pitného režimu agenta Jejího Veličenstva Alex Mikšovic. Cena kurzu včetně dárkového kitu na přípravu koktejlu je 1.007,- korun.  

Více informací, další termíny a přihlašovací formulář najdete na www.007mixology.cz. 

BUGSY’S BAR 

Stál u zrodu barové kultury v Čechách a významně ji také zformoval. Jako jeden z prvních nás seznámil s koktejlem Mojito, časopisem Newsweek byl zařazen mezi „The Best Bars of the World“ a vychoval celou řadu úspěšných barmanů. V letech 2008, 2009 a 2011 se stal oficiálně „Nejlepším cocktail barem v ČR“. Letos slaví 20. výročí a i v  době, kdy se Praha stává pro svou úroveň a nabídku vyhledávanou destinací barových gurmánů z celého světa, Bugsy’s patří dnes a denně mezi absolutní špičku. Vedle prvotřídních koktejlů nabízí 120 Single Malt whisky, přes  100 druhů rumu, obrovskou škálu prémiových vodek a se sbírkou 250 titulů Champagne u nás nemá v oblasti francouzských šumivých vín konkurenci. Kdo hledá klasický bar té nejvyšší kvality, menu, které trendy reflektuje, ale bezhlavě jim nepodléhá, a sofistikované prostředí s perfektním servisem, osobním přístupem k hostům a poutavými příběhy ke každé skleničce, kouzlu Bugsy’s podlehne nejspíš okamžitě. 

Fotogalerie:

20151013-20151013-IMG_7579okok

foto: BUGSY’S BAR

20151013-20151013-IMG_7602ok

foto: BUGSY’S BAR

20151013-20151013-IMG_7416ok

foto: BUGSY’S BAR

20151013-20151013-IMG_7471ok

foto: BUGSY’S BAR

20151013-20151013-IMG_7530ok

foto: BUGSY’S BAR

Profilové foto: BUGSY’S BAR

Redakce Bulvar24.cz

Aktuální práce pro modelky a hostesky…
job4models2

Nejčtenější články