Kdo vydýchává prohru i několik desetiletí?

1 celý tým
FacebookGoogle+Další

Také patříte k těm, kteří bezmezně zbožňují letní grilování a večerní posezení na terase s přáteli? A neustále přemýšlíte, co byste svým hostům naservírovali jedinečného? Tak to jste na tom stejně, jako partička našich VIP, které se sešly na Terase hotelu U Prince. Aby zdokonalily své kuchařské dovednosti, navštívily místního šéfkuchaře a přihlásily se k němu do učení.

Cílem Jany Bernáškové, Martiny Hudečkové, Veroniky Kubařové, Vlastiny Svátkové, Lenky Vlasákové, Jana Dolanského a Miroslava Etzlera bylo naučit se rychlá jednoduchá, ale přesto delikatesní lehká jídla, díky kterým lze z obyčejného grilování udělat slavnostní večer s gurmánským zážitkem. „Ráda bych uměla hodiny připravovat jídlo, ale nejsem bohužel kuchařka tohoto typu. Vařím spíš jako chlap – rychle a ostře. Zato jíst to pak dokážu hodiny,“ smála se Martina Hudečková, která se kurzu zúčastnila s nadšením. Kvůli grilovačkám si prý dokonce nechala postavit i pergolu.

blíží se finále -tuňákový tartar s wasabi majonézou

blíží se finále -tuňákový tartar s wasabi majonézou

Ještě předtím, než se všichni pustili do vaření, si oblékli zástěry, aby se neumazali, rozlosovali se do dvojic a vylosovali si jídlo, které poté začali připravovat. Šéfkuchař Lukáš Vácha, o kterém se říká, že dokáže jídlu vdechnout duši, připravil tříchodové menu a každá skupina tak připravovala jednu část. Nejzapálenějším kuchařem byl bezpochyby Miroslav Etzler, který ani nečekal na pokyny šéfkuchaře a začal jídlo připravovat dle svého: „Vařím strašně rád. Cokoliv. Jakoukoliv kuchyni. Od čočky po kachnu s domácím zelím a bramborovým knedlíkem. Nikdy jsem nevařil podle receptu,“nadšeně komentoval své kuchařské nadšení Miroslav Etzler a k soutěži s ostatními VIP s lehkým humorem dodal: „Soutěžím rád a nerad prohrávám. Prohru vydýchávám i několik let, či desetiletí.“

VIP kuchaři měli na výběr: Tuňákový tartar s wasabi majonézou, Grilované mušle sv. Jakuba s šafránovým rizotem a Hovězí roštěnou s ratatouille s pečeným bramborem a silnou rozmarýnovou redukcí – tedy jídla, která se běžně objevují na jídelním lístku hotelu U Prince, který se nachází v samém srdci Prahy – na Staroměstském náměstí. „Srdečně zvu všechny, kteří u nás ještě nebyli, aby přišli. U nás na Terase totiž nebudete vědět, jestli máte jíst, pít, nebo se jen kochat krásami historické Prahy,“vyřídil budoucím i stálým hostům Michal Marek, manažer hotelu U Prince.

2 partneři v týmu

2 partneři v týmu

Šéfkuchař Lukáš Vácha na vaření přítomných VIP celou dobu dohlížel a byl jim k ruce. Při přípravě pokrmů si jednotlivé dvojice sehraně pomáhaly a i přes prvotní obavy Vlastiny Svátkové dopadlo vše na jedničku: „Rozhodně vařím raději sama. Vařím a zároveň po sobě hned všechno uklízím. A když někdo vaří se mnou, mám tendence uklidit jeho nůž dřív, než stihl dokrájet,“ prozradila na sebe pořádkumilovná Vlastina.

Do vaření byli všichni tak zapálení, že se nakonec z kurzu stala soutěž, kterou si všichni navzájem bodově ohodnotili. Při hodnocení se všichni zaměřili pouze na estetický dojem připravovaných pokrmů, protože chuťově se jídla srovnávat nedala. „Ráda soutěžím, když o nic velkého nejde. Jinak mě to nebaví, protože se bojím, že nevyhraju,“ žertovala Jana Bernášková a k přípravě jídla se smíchem dodala: „Jsem ráda, že jsme měli k ruce dozor, protože jinak bych udělala kuře na paprice, nebo jinou jistotu.“

degustace

degustace

Své výtvory si v průběhu vaření všichni navzájem ochutnávali a debatovali o lahodných chutích. „Před přípravou jídel jsem byl opravdu zvědavý. Nikdy jsem nic z toho nezkoušel připravit, ale byl jsem si jistý, že to zvládnu. Zastávám názor, že vaření není složité, jen se člověk nesmí bát, že něco zkazí,“ přiznal svou oblibu ve vaření Jan Dolanský, kterému na Terase hotelu U Prince, o které se říká, že patří mezi nejkrásnější terasy s výhledem v celé Praze, pomáhala jeho partnerka Lenka Vlasáková.

To Veronika Kubařová si zpočátku vůbec jistá svým kuchařským uměním nebyla: „Nic z toho, co jsme dnes vařili, jsem nikdy předtím nepřipravovala. Byla jsem si jistá, že to nezvládnu a budu potřebovat pomoc. Ale co, právě proto jsem tu byla a myslím, že jsem se toho hodně naučila,“ svěřila se Veronika Kubařová, která už se nemůže dočkat, až těmito delikatesami pohostí své přátelé na jedné z letních zahradních oslav.

Článek: Emma Smetana má na sobě už jen umělé chlupy!

Dívčí družstov a šéfkuchař  Lukáš Vácha

Dívčí družstov a šéfkuchař Lukáš Vácha

Dobré to bude

Dobré to bude

Grilované mušle sv. Jakuba s šafránovým rizotemi

Grilované mušle sv. Jakuba s šafránovým rizotemi

hodnocení kolegů

hodnocení kolegů

hotovo

hotovo

Jana Bernášková degustuje

Jana Bernášková degustuje

kamarádky

kamarádky

krásná Vlastina  Svátková v  akci

krásná Vlastina Svátková v akci

Kuchaři před vařením

Kuchaři před vařením

M. Hudečková se chlubí co uvařila

M. Hudečková se chlubí co uvařila

Mirek je šťastný v této partě

Mirek je šťastný v této partě

ochutnávka chilli

ochutnávka chilli

Profík v kuchyni  připravuje ratatouille

Profík v kuchyni připravuje ratatouille

rozpálené tváře L. Vlasákové

rozpálené tváře L. Vlasákové

šmírák

šmírák

těžko na bojišti

těžko na bojišti

V. Kubařová ochutnává od M. Hudečkové

V. Kubařová ochutnává od M. Hudečkové

Veronika Kubařová losuje týmy s Michalem Markem

Veronika Kubařová losuje týmy s Michalem Markem

Veronika nás všechny vyděsila

Veronika nás všechny vyděsila

Veronika vaří křepelčí vajíčka

Veronika vaří křepelčí vajíčka

Vlastina pod dozorem L. Váchy

Vlastina pod dozorem L. Váchy

zapálená kuchařka

zapálená kuchařka

www.hoteluprince.com

 

Foto: hotel U Prince

Zdroj: Orca s.r.o.

Redakce Bulvar24.cz

Nejčtenější články