Herečky Adamovská, Hrubešová a Kocurová se sešly na předvánočním večírku. Jak slaví Vánoce a co nejraději vaří?

titulka
FacebookGoogle+Další

Zlata Adamovská chystá místo kapra mořskou tresku a Jitka Kocurová už napekla druhou várku perníčků. Všechny spojuje láska k vaření, baví je technické vychytávky a dokonce uvažují o koupi nových spotřebičů. Každá z nich přistupuje k vánočním svátků jinak, všechny ale spojuje touha je slavit. S pořádnou porcí vlastnoručně uchystaných dobrot na stole.

Herečka Zlata Adamovská má již dospělé děti, a tak vaří především pro sebe a manžela Petra Štěpánka. Po třiceti letech se rozhodla modernizovat svou kuchyň, a tak vyrazila omkrnout nejnovější trendy. „Jsem hodně zaneprázdněná a za posledních třicet let skutečně nebyl čas na novou kuchyň. Ráda bych to změnila, tak jsem přišla načerpat inspiraci. Nejsem zastáncem výlučně značkových věcí, ale vyžaduji, aby vše fungovalo. Potřebuji spolehlivé pomocníky do kuchyně, které mi především ušetří čas,“ sdělila herečka Adamovská s tím, že ji nejvíce zaujala vinotéka. „O nás s manželem se ví, že máme rádi víno a rádi si jej doma i uskladníme. Přestože máme doma vinný sklípek, velmi bych uvítala příruční vinotéku se stabilní teplotou pro všechny druhy vína,“ řekla herečka, která prozradila, že nejraději připravuje jídlo v troubě, která se sama po dopečení vypne. A Vánoce? Zlata Adamovská chystá klasiku, ale kapra již několik let nahrazuje mořskou treskou.


Na večírku Miele nechyběla ani herečka a skvělá kuchařka Markéta Hrubešová. V dnešní době si především už nedovede představit život bez myčky a opravdu kvalitního sporáku. „Vaření už pro mě není jen koníčkem, ale druhá kolej vedle herectví. Vařím podle chuti, nálady, psychického rozpoložení a na Vánoce jsem se po experimentech s krevetami a cizokrajnými surovinami zase vrátila ke klasice a připravuji kapra s bramborovým salátem, rybí polévku i kubu,“ prozradila Markéta s tím, že jí nechutná moc sladké, a tak cukroví peče hlavně kvůli krásné vůni v celém domě. Herečka miluje bylinky. Spolu se Zdeňkem Pohlreichem, který na party vařil, tak zaujatě probrali jejich různorodé užití i v české klasické kuchyni.

Ozdobou předvánočního večírku byla i modelka, moderátorka a herečka Jitka Kocurová, která se v současnosti spíše věnuje domácnosti a svým dvěma dětem. Přestože tvrdí, že má ve vaření rezervy, je skvělá kuchařka. „Nejvíc vařím pro děti, a to českou klasiku. Milují omáčky, jídla se smetanou, syté polévky a zeleninu. Já osobně dávám přednost asijské kuchyni. I když vařím často, moc si ve vaření nevěřím. Když jsem na party viděla Zdeňka Pohlreicha, jak vaří, zdálo se to tak jednoduché a přitom tak dobré,“ řekla Jitka, která miluje technické vychytávky. „Kuchyňské spotřebiče používáme denně a vyplatí se do nich investovat. Produkty nikdy nepřestanou fungovat, maximálně je třeba po dvaceti letech vyměníte za modernější kusy, to mě baví. A nedám dopustit na Wok, myčku, která se sama po skončení programu otevře, nebo třeba parní troubu, kde nepotřebujete hrnce a jídlo je zdravé a rychle připravené,“ dodala Kocurová, která již napekla druhou várku perníčků a na Vánoce chystá kromě kapra i dva druhy bramborového salátu, jeden se salámem a druhý se zeleninou.

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku




Fotogalerie:

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele


 


Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele

Celebrity na večírku Miele


 


foto: Miele

Redakce Bulvar24.cz

Sledujte každé pondělí nový díl talk show „Horké křeslo Lindy Bernátové“Linda

Nejčtenější články