Francii děsí úbytek másla! Může za to šéfkuchař.

foto: archiv Petr Erin Kováč
FacebookGoogle+Další

Ve Francii ubylo másla! Tak jako v ČR i kuchaři ve Francii mají strach, jak budou vařit, protože mají nedostatek másla.

Ve Štrasburku za to může i český šéfkuchař, moderátor TV pořadu Život z Pánve Petr Erin Kováč, který v místním luxusním hotelu Sofitel připravoval České menu.:Vařil jsem České menu při příležitosti Českého gastronomického týdne ve Štrasburku a to na závěr předsednictví ČR v Radě ministrů Evropy. K vaření jsem si přizval i Květu Vondrákovou, propagátorku zdravé stravy a dezert namysleli cukrář Adam Dvořák.


„Byl jsem v šoku! Tolik kvalitních surovin a hlavně máslo. Tak jsem vařil. Místní kuchaři máslem šetřili je drahé a nedostatek, ale na Českém menu jsem vážně nešetřil“… říká Kováč.

Celý gastronomický večer zahájil velvyslanec pan Emil Ruffer.Já mluvil Česky. Vždyť to je prezentace Česka, tak jsem to vzal od podlahy. Na své misi jsem navštívil i Šéfkuchaře Fabiena Rauxe a tomu naše menu tak chutnalo, že přijal pozvání do České republiky. Co plánuji? Tak hned tento víkend jsem byl na státní svátek na Pražském hradě. Dostal jsem pozvání od pana prezidenta a jeho ženy…“... dodává Šéfkuchař.

Líbí se vám naše články a projekt „Bulvar24.cz“? Přidejte se k nám na Facebooku




Fotogalerie:

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč

foto: archiv Petr Erin Kováč


 


Redakce Bulvar24.cz

Linda

Nejčtenější články